VAEVICTIS HEXEN

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN - THIS IS A SIM GAME HORSE
VIRALLINEN NIMI Vaevictis Hexen "Vicco"
VH-TUNNUS VH15-021-0329
ROTU, SUKUPUOLI trakehner, ori
SYNTYNYT, IKÄ: 28.12.2014 (8-vuotias 16.01.2016) M Layouts / raitatossu.net/mayflowerVARL
VÄRI, SÄKÄKORKEUS ruunikko, 163cm
KASVATTAJA Viivuska (VRL-00502), Hex Sporthorses
OMISTAJA Odeya (VRL-13643), Melange
PAINOTUS kouluratsastus, porrastetut
KOULUTUSTASO ko Grand Prix

15.09.2017 KRJ-I palkittu (8+40+22+20+13=103p.)
16.06.2017 Quality palkittu (65,000%, 3½+7½+6+9+9+8½+3+9+3)

Vaevictis Hexen saapui Melangeen 7-vuotiaana Hex Sporthorsesista, jonka myynti-ilmoituksen huomasimme ja päätimme käydä koeratsastamassa muutamaa myynnissä olevaa hevosta. Koulupainotteinen ori oli viimeisenä vuorossa eikä siihen mennessä mikään koeratsastetuista vaikuttanut olevan sitä mitä etsimme. Vaevictis kuitenkin pyörsi päätöksemme potentiaalillaan ja yritteliäällä luonteellaan. Hienoista empimistä oston yhteydessä oli, mutta orin tuntemattomampi suku ja hankittu kokemus kilparadoilta vakuutti kauppojen lukkoon lyömiseksi. Vaevictis Hexen sai Melangessa kutsumanimekseen Vicco.

Persoonaltaan Vicco on yleisesti hyvin asiallinen ja rauhallinen, orimaisesta egoilusta ei löydy jälkeäkään. Työmoraali, yhteistyökyky ja yritteliäisyys ovat ominaisuuksia, jotka toimivat tässä paketissa ja ovat mitä ilmeisemmin periytyneet vanhemmilta. Joskus on kuitenkin nähtävissä pilkahdus innostusta ja uteliaisuutta, jotka tulevat esille esimerkiksi uuden oppimisessa. Muiden hevosten kanssa ori tulee hienosti toimeen, jopa muiden orien. Vicco on myös hyvin sosiaalinen, joka ilmeneekin hyvänä yhteistyökykynä. Hermorakenne orilla on hämmästyttävä, asenne on varma eikä sitä hermostuta kilpailupaikan hälinä tai yksinään maastoilu.

Orin hyvän käsiteltävyyden takia hoitotoimenpiteet sujuvat rennolla tekemisellä. Viccon voi sanoa nauttivan sen ympärillä hyörimisestä. Kengitykset, lastaukset ja eläinlääkärin toimenpiteet sujuvat ongelmitta. Ainoa asia mikä oria jonkin verran inhottaa on vesi. Peseminen ja jalkojen kylmäys ovat asiat, jotka aiheuttavat lievää kiemurtelua ja liikehdintää. Mikä kummallisinta ori ei kuitenkaan sateesta välitä. Varusteiden laitto sujuu moitteetta, kilpailutilanteen aistiessa orissa huomaa pientä innostusta sillä etukaviot tuppaavat haromaan ilmaa. Vicco on hyvin ahne herkkujen suhteen ja tavaksi onkin orille muodostunut taskujen hamuaminen tasaisin väliajoin.

Viccon selkään hypätessä huomaa kuinka ori kerää itsensä ja tuntuu kuuntelevan ratsastajan pyyntöjä joka solullaan. Korvat osoittavat lähes poikkeuksetta sivuille ja takapään työskentelyn tuntee vahvasti. Innokkuuden orissa huomaa vain nopealla vastaamisella apuihin, eikä isänsä tavoin turhana hätäilynä. Päinvastoin tuntuu, että Viccon korvien välissä tapahtuu vakavaa mietiskelyä ja pohdintaa. Liikkeistä löytyy voimaa, suurempi lennokkuus ja ilmavuus jäävät uupumaan. Tästä syystä Viccon vahvuuksina on kokoavat liikkeet ja heikkoutena lisäävät liikkeet. Työskennellessä huomaa, että laukanvaihdot ovat yksi orin mieluisimmista liikkeistä. Maastolenkkeihin suhtautuu samalla vakavuudella kuin sileällä työskentelyyn eikä osaa kunnolla irrotella. Turhia ei säikytä ja meno on varmaa.

isä
Rockslide PB
trakehner, ruunikko, 167cm
KRJ-II
ii. Cinvan
trakehner
iii. Dwarven
trakehner, evm
iie. Gel da Thae
trakehner, evm
ie. Roskilde
trakehner
iei. Iniquity
trakehner, evm
iee. Arcanum
trakehner, evm
emä
Trze Venezia
trakehner, ruunikko, 165cm
ei. Dorian Gray
trakehner
eii. Lord Henry
trakehner, evm
eie. Overture
trakehner, evm
ee. Visible Karma
trakehner
eei. General Fiasco
trakehner, evm
eee. Lauretta
trakehner, evm

tamma Melanges Jewellyn
s. 16.08.2016 e. Jeweltheft Prime
om. Melangetamma Kaotika Winds
s. 15.02.2016 e. Kangaroo Rox
om. Melangeori Claridge Lorenz
s. 01.02.2016 e. Longoria Hexen
om. Melange
Vaevictis Hexen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa
Kouluratsastuksessa vaikeustasolla 11 (6625 pistettä)

Kuuliaisuus ja luonne 3100.85 pistettä
Tahti ja irtonaisuus 3524.15 pistettä

Ei KRJ Cup sijoituksia.

12.07.2016 - kirjoittanut Odeya

Ikuinen herrasmies on jo jonkin aikaa saanut nauttia siitosorin arkea ja näyttääkin hyvin tyytyväiseltä järjestelyyn. Kesän alussa Vaevictis Hexen jätti kilpailemisen ja siirtyi täysipäiväiseksi siitoshevoseksi. Orin arki on nykyään suurimmaksi osaksi ulkoilua, mutta mahtuu silloin tällöin päivään myös esimerkiksi kevyt maastolenkki tai ehkä hieman koululiikkeiden herättelyä.

Tänään ajattelin viedä orin reippaalle maastolenkille. Vicco vaikutti erittäin innostuneelta ajatuksesta ja varusteiden laitto sujuikin nopeasti. Metsässä orin askellus oli matkaavoittavaa ja energiaa tuntui löytyvän reippaasti. Alkuravien jälkeen annoin Viccon laukata omaan tahtiin pidemmällä suoralla, oria tarvinnut pyytää kahdesti lisäämään vauhtia. Molemmat tuntuivat nauttivan pienestä irrottelusta ja tallille palatessa vein karsinaan hyvin tyytyväisen orin.


01.01.2016 - kirjoittanut Odeya

Vihdoin pääsin kunnolla moikkaamaan tätä uutta tulijaa, joka saapui Melangeen muutama päivä sitten. Vaevictis Hexen sai kutsumanimekseen Vicco, mutta herrasmies-nimitystä tallityöntekijöiden kesken taidetaan enempi käyttää. Orin kuulumisia olen onneksi kuullut ja Vicco vaikuttaa olevan hienosti sopeutunut Melangeen. Toistaiseksi olen ollut hyvin tyytyväinen orin ostamiseen.

Minun tullessa orin tarhan luokse, Vicco jo tervehti kohteliaasti orimaisella hörähdyksellään. Nappasin portin kulmasta riimun naruineen ja päätin tutustua oriin rennosti pienellä kävelylenkillä. Aluksi ihmettelin ja epäilin orin käsiteltävyyttä ilman erikoisempia vermeitä, mutta vakuuttihan ori minut pian. Vicco työnsi pään melkein syliin laittaessani riimua ja leppoisasti ori tuli vierellä. Täytyy sanoa, että jos en ihastunut oriin jo koeratsastuksen aikana niin viimeistään tämä päivä vei sydämen.


08.03.2016 - kirjoittanut Odeya

Tänään sain Ranskassa asuvan hevosvalmentajatuttuni vieraaksi ja pitihän tilaisuus yksityisvalmennukseen käyttää. Vicco pääsisi ensimmäisenä treenaamaan hieman lisättyjä askellajeja, jotka ovat olleet haastavinta orille. Työskentely aloitettiin lämmittelemällä ravissa loivilla kaarevilla urilla reippaasti etenemällä. Laukassa työskentelimme pääty-ympyröillä kevyesti tempoa muutellen, jonka jälkeen annoimme Viccon hieman hengähtää.

Vicco vaikutti rennolta, syynä mahdollisesti toissapäiväinen hierojan käynti. Lisättyjen askellajien treenaaminen aloitettiin ravissa, maneesin lyhyillä sivuilla koottua ravia ja lävistäjillä lisättyä ravia. Vicco tuntui eteenpäinpyrkivältä, mutta lävistäjillä ei antanut itsestään kaikkea irti. Kokeilimme viedä orin volteille ennen lävistäjää, jolloin saimme hieman laadukkaampaa lisättyä ravia ulos. Laukassa ongelmat toistuivat ja laukanvaihtojakin ori tarjosi, mutta loppujen lopuksi tuli Viccoa kehuttuakin. Viimeiset pari lävistäjää saatiin laukassakin aikaiseksi hyvää laadukasta lisättyä laukkaa. Ori ansaitsi itselleen loppulämmittelyn maastossa ja koska oli maaliskuun alku niin tottakai kuraisina tultiin takaisin.


15.02.2016 - kirjoittanut Odeya

Lähdimme valmennukseen Viccon ja parin muun hevosen kanssa noin 30 kilometrin päähän Melangesta. Vicco luonnollisesti ryhdistäytyi oitis, kun kuljetusauton näki. Valmennuksen järjestäjä oli vanhoja tuttujamme ja Vicconkin hän oli nähnyt useampaan kertaan. Itsenäisen lämmittelyn jälkeen aloimme työskentelemään ensin hieman pohkeenväistöjen kanssa, jotta hevoset herkistyisivät avuille. Laukanvaihdot olivat päivän aiheena.

Vicco vaikutti tapansa mukaan oikein yhteistyöhaluiselta, vierailla talleilla oriin tuli usein ripaus energiaa lisää. Pohkeenväistöt sujuivat Viccolta ongelmitta ja pian siirryttiinkin laukanvaihtojen pariin. Orille laukanvaihdot ovat olleet se vahvin osa-alue, mutta toki nekin vaativat treeniä pysyäkseen laadukkaina. Laukanvaihtoja treenattiin lävistäjillä, ensin joka kolmannella askeleella ja sen jälkeen joka toisella askeleella. Tehtävänannot eivät tuottaneet ongelmia, joten suoritimme vaihdot myös joka askeleella. Ei voi kun kehua orin työmoraalia! Herkut kyllä ansaitsee, mutta orille työnteko tuntuu toimivan jo palkkana. Loppulämmittelyssä ori tuntui hyvältä ja vaikutti olevan valmis toiseenkin 1,5 tunnin rupeamaan.